Άδειες μουσικής

Τι πραγματικά συμβαίνει με τις εταιρείες που υπόσχονται απαλλαγή από ΕΔΕΜ, GEA και Αυτοδιαχείριση;
 
Μπορεί μία εταιρεία να απαλλάξει μία επιχείρηση εστίασης ή ένα ξενοδοχείο από το να πληρώσει τους οργανισμούς πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων; Κάτω από πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις, οι οποίες δεν είναι τόσο εφικτό να υλοποιηθούν.  
Ας τις δούμε μία-μία.
  1. Πρέπει να μεταδίδουν ρεπερτόριο το οποίο δεν ανήκει σε κανέναν οργανισμό από τους προαναφερόμενους. Έχει παρατηρηθεί σε αρκετές εταιρείες που “πουλάνε” τέτοια ρεπερτόρια, να μην επικαιροποιήσουν τις λίστες τους με αποτέλεσμα να βρεθούν οι επαγγελματίες της εστίασης και οι ξενοδόχοι εκτεθειμένοι.
  2. Δεν επιτρέπεται η χρήση τηλεόρασης στους ίδιους χώρους. Η τηλεόραση μεταδίδει μη ελεγχόμενο πρόγραμμα-ρεπερτόριο και έτσι η όποια χρήση της προϋποθέτει τις έγγραφες άδειες των νόμιμων οργανισμών.
  3. Δεν καλύπτουν εκδηλώσεις οι οποίες μπορεί να λάβουν μέρος στους χώρους των εστιατορίων, των καφετεριών και των ξενοδοχείων.
Τέλος οφείλουμε να επιστήσουμε την προσοχή των επιχειρηματιών και να θυμίσουμε πως αρκετοί συνάδελφοί μας έχουν εκτεθεί, πληρώνοντας πολλές φορές διπλά και τριπλά τους οργανισμούς από παραπληροφόρηση των εταιρειών χορήγησης μη εκπροσωπούμενων ρεπερτορίων.

Σημαντική συμφωνία Π.Σ.Δ.Π.Ε. και ΕΔΕΜ για την καταβολή πνευματικών δικαιωμάτων

Σημαντική συμφωνία Πανελλήνιου Συνδέσμου Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων και ΕΔΕΜ για την καταβολή πνευματικών δικαιωμάτων Σε πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης και με κοινή συνισταμένη τον σεβασμό στα πνευματικά δικαιώματα, υπογράφηκε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΔΕΜ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΕΔΕΜ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου ένα νέο νομοσχέδιο που ενσωματώνει στο ελληνικό δίκαιο τρεις ενωσιακές οδηγίες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ