Τελικά τι ρεπερτόριο εκπροσωπεί η ΕΔΕΜ; Ελληνικό ή ξένο;

Πολλοί χρήστες μουσικής ρωτάνε καθημερινά “ποιο ρεπερτόριο εκπροσωπεί η ΕΔΕΜ”;

Ένας από τους λόγους που συμβαίνει αυτό, είναι η παραπληροφόρηση που έχουν κυρίως από εταιρείες μη εκπροσωπούμενου ρεπερτορίου (ελεύθερου δικαιωμάτων) ή από ανταγωνιστικούς οργανισμούς.

Όλοι οι χρήστες οι οποίοι μεταδίδουν ρεπερτόριο εκπροσωπούμενο έχουν την υποχρέωση έκδοσης Άδειας Δημόσιας Εκτέλεσης Μουσικής (Ν. 2121/1993 και 4481/2017) από την ΕΔΕΜ για την επιχείρηση σας.

Εδώ να αναφέρουμε πως η ΕΔΕΜ εκπροσωπεί τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού ρεπερτορίου καθώς και ξένο ρεπερτόριο σε συνεργασία με εκδότες και υποεκδότες.

Αυτό μπορείτε να το δείτε μέσω της λίστας εκπροσώπησης η οποία είναι δημοσιευμένη στο website της ΕΔΕΜ και αναφέρει τους ξένους εκδότες αλλά και τους Έλληνες δημιουργούς, κληρονόμους και δικαιούχους δικαιωμάτων.

Σας παραθέτουμε επίσης κάποιους χρήσιμους συνδέσμους για την ενημέρωση σας σχετικά με την μετάβαση από Α.Ε.Π.Ι. σε Ε.Υ.Ε.Δ. – Ε.Δ.Ε.Μ .

•             Ανάθεση στον ΟΠΙ της έκτακτης διαχείρισης των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας για χρονικό διάστημα 2 ετών (Ε.Υ.Ε.Δ.) 

•             Κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ)  των Υπουργών Οικονομικών και Πολιτισμού και Αθλητισμού , σύμφωνα με την παρ. 9 του α. 51A του ν. 4481/2017, για το ζήτημα της μεταφοράς της δραστηριότητας της ΕΥΕΔ στον διάδοχο οργανισμό συλλογικής διαχείρισης με την επωνυμία ‘Ένωση Δικαιούχων ΕΔΕΜ’, καθώς και άλλα ειδικώς οριζόμενα θέματα κατά την ανωτέρω νομοθετική πρόβλεψη. ΥΠΠΟΑ/ΓΡΥΠ/237529/6053/12.05.2020 (ΦΕΚ Β’/2025/26.05.2020) Κοινή Υπουργική Απόφαση

Σημαντική συμφωνία Π.Σ.Δ.Π.Ε. και ΕΔΕΜ για την καταβολή πνευματικών δικαιωμάτων

Σημαντική συμφωνία Πανελλήνιου Συνδέσμου Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων και ΕΔΕΜ για την καταβολή πνευματικών δικαιωμάτων Σε πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης και με κοινή συνισταμένη τον σεβασμό στα πνευματικά δικαιώματα, υπογράφηκε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΔΕΜ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΕΔΕΜ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου ένα νέο νομοσχέδιο που ενσωματώνει στο ελληνικό δίκαιο τρεις ενωσιακές οδηγίες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ